Waar ben je naar opzoek?

Wespenbestrijding

Vaste prijs €95,-

Heeft u last van wespen? Of heeft u het vermoeden dat u een wespennest heeft? Met de wespenbestrijding van Sento Plaagdierbeheersing bent u hier snel en effectief van af. Ook voor hoornaars bent u bij ons aan het juiste adres. En dat alles voor een vaste prijs van €95,-

wespgroot
CPMW gecertificeerde bestrijders

Al onze ongediertebestrijders zijn hiervoor bevoegd.

Grondige en snelle interventie

Voor een dringend probleem of als preventieve aanpak.

Betrouwbaar en deskundig

Verantwoorde producten die het ecosysteem niet verstoren.

Gegarandeerde oplossing

Wij bestrijden het probleem tot het opgelost is!

Wat zijn de kosten van een wespennest verwijderen?

Als het duidelijk is waar het nest of dan wel de invlieg opening zit zijn de kosten van het bestrijden van een hoornaar- of wespennest bij Sento Plaagdierbeheersing altijd €95,-. Dit is een all-in prijs met garantie. Dit is exlcusief het laten verwijderen van het wespen- of hoornaarnest. Hiervoor dient een aantal dagen later, mocht u dit graag willen, een nieuwe afspraak gemaakt worden. De koste hiervoor bedragen €65,-. Een wespennest is gemaakt van natuurlijk materiaal en het verwijderen hiervan is niet noodzakelijk. Mocht er 7 dagen na de bestrijding nog steeds activiteit zijn van in en uit vliegende wespen, komen we kosteloos nog eens terug.

Onze werkwijze bij wespenbestrijding

Bij Sento Plaagdierbeheersing werken wij met een 3-faseplan.

Melding maken

U constateert een invliegopening en maakt hier een melding van.

Bestrijding

Wij sturen een specialist, deze behandeld het wespennest.

Garantie

U heeft garantie op de behandelde invliegopening gedurende het lopende seizoen.

d 1303 065kopie

Een wespennest laten verwijderen

Het is verstandig om het verwijderen van een wespennest over te laten aan een gecertificeerde bestrijder. Deze gaat grondig te werk en is speciaal (beschermd) gekleed voor deze klus. Het bestrijden van wespen gebeurt met een wespen poeder. Het nest wordt ingespoten onder een hoge druk waardoor de poeder zich over een groot oppervlak kan verplaatsen. Het poeder blijft ook aan de haartjes van de wespen plakken, waardoor zij het poeder meenemen tot diep in het nest waar de koningin woont. Is de koningin dood dan sterft het hele volk uit binnen 3 tot 5 dagen. Heel soms komt het voor dat het nest niet in één keer goed geraakt wordt bij het bestrijden van een wespennest. Dit kun je herkennen aan de in en uitvlieg activiteit. Naast het bestrijden van het aanwezige wespennest kan de wespenbestrijder u ook advies geven over hoe u wespennesten voorkomt en wat u zelf kan doen tegen de wespen.

Een wespennest in de spouwmuur

Denkt u wespen in de spouwmuur te hebben? Dat kan, wespen nestelen zich vaak in de spouwmuur, de spouwmuur is een dubbele buitenmuur met een ruimte ertussen. Muren met een spouw herken je aan de kleine ventilatie openingen, ook wel stootvoegen genoemd. Een wespennest in de spouwmuur kun je herkennen aan de activiteit van wespen die af en aan vliegen en in een gaatje in de muur verdwijnen. Het bestrijden van wespen in de spouwmuur is gelukkig niet al te moeilijk. De invliegopening wordt onder hoge druk een wespenpoeder ingespoten. Zoals eerder benoemd heeft het poeder een groot bereik en wordt het door de wespen zelf verder verspreidt. Een leeg wespennest in de spouwmuur verwijderen is niet mogelijk maar kan ook geen kwaad als het blijft zitten. Het is namelijk droog en heeft een natuurlijke samenstelling. De kosten voor het bestrijden van een wespennest in de spouwmuur bedragen €95,

Een wespennest in de grond

Soms komt het voor dat er een wespennest in de grond zit,. U kunt een grondwespen nest herkennen aan de holletjes die de wespen graven in de grond, dit kan in de losse aarde maar graafwespen kunnen ook tussen de tegels door komen. Deze wespen maken hun wespennest dus onder de grond. Grondwespen verwijderen gebeurd in principe op dezelfde manier als wespen bestrijden op andere plaatsen maar de manier van bestrijden hangt ook af van hoe diep een wespennest in de grond zit. Heel soms zal een wespenbestrijder het nest moeten uitgraven om effectief te kunnen bestrijden. Blijf dan wel uit de buurt als een wespenbestrijder zijn werk doet, mocht hij bij het graven het nest raken kunnen er duizenden wespen uit komen vliegen.

Een wespennest onder de dakpannen

Een andere mogelijke plaats voor een wespennest is onder de dakpannen. Ziet u wespen af en aan vliegen en verdwijnen de wespen onder dakpannen? Dan is de kans redelijk aanwezig dat er een nest kan zitten. U kunt ook merken dat er wespen binnen zitten op de zolder. Vaak zijn dit wespen die naar binnen zijn gekomen en de weg naar het nest niet meer kunnen vinden. Dit merkt u aan de slome wespen in huis. Weet u niet zeker waar het nest zit? Vraag gerust om een extra inspectie van onze specialisten. Een wespennest onder de dakpannen is soms lastig te bestrijden vanwege de hoogte. Ziet u de wespen aan de rand van het dak onder de dakpannen verdwijnen dan kunnen wij een opzetstuk gebruiken waarmee we vanaf de grond tot wel 10 meter hoogte wespennesten kunnen inspuiten. Ook als u de ingang van het nest uit een goed te openen dakraam kunt zien is de bestrijding meestal geen probleem. Het kan soms voorkomen dat het wespennest op een plaats zit op het dak die wij helaas niet kunnen bereiken

Wespen in huis laten bestrijden

Heeft u wespen in huis? Het komt voor dat er een wespennest in huis zit. Vaak zitten de wespen op zolder. Maar dit hoeft niet te betekenen dat het nest ook echt in het binnen zit. Als het wespennest in de spouwmuur zit kunnen zij soms via de spouwmuur op de zolder terecht komen. Zij kunnen geen voedsel vinden en zullen dan dood gaan. Dus heeft u slome wespen in huis of vindt u veel dode wespen in huis? Loop dan eens een rondje rondom uw huis met de blik naar boven gericht. Vaak ziet u het af en aan vliegen van wespen op een bepaald punt van het dak of in de muur. Dit is een teken dat zich daar en wespennest bevindt. Vindt u één grote wesp in huis? Dit zou zomaar eens een wespen koningin kunnen zijn. De wespenkoningin zoekt in de winter een plekje om te overwinteren. Vaak is dat in een gebouw, bijvoorbeeld op de zolder. In het voorjaar zoekt ze een plekje om een nest te bouwen en begint ze helemaal alleen aan de beginselen van een wespennest. U kunt haar het beste in deze periode wegvangen om te voorkomen dat u een wespennest in huis krijgt.

Tevreden klanten

Wij hebben al vele mensen en bedrijven geholpen met (preventieve) ongediertebestrijding. Lees hier een aantal van hun ervaringen.

Vandaag is hij bij mij geweest voor een rat op mij binnenplaats. Goed zijn be...

Vandaag is hij bij mij geweest voor een rat op mij binnenplaats. Goed zijn best gedaan om de wandelgangen te ontdekken en de nodige advies aan mij gegeven. Hij heeft echt veel moeite voor mij gedaan, aardige vriendelijke jonge man, verdient een compliment voor zijn werk

Lees meerLees minder

Ilona Hesselberth

Goede dienst, effectief, coöperatief!

marieke Van de weijer

Top service! Op zondag hadden wij ineens wespen in de woonkamer. We hebben ge...

Top service! Op zondag hadden wij ineens wespen in de woonkamer. We hebben gebeld, en een uurtje later was hij er al om ons van deze overlast af te helpen....super! Een aanrader bij overlast van ongedierte!

Lees meerLees minder

Ada Jaarsma

Wij hebben Gerben als een deskundige collega leren kennen en waarderen zijn i...

Wij hebben Gerben als een deskundige collega leren kennen en waarderen zijn inzet tot het vergaren van professionele kennis in zijn vakgebied. Een aanwinst voor de branche.

Lees meerLees minder

John & Marita Zuurhout

Veelgestelde vragen over wespenbestrijding

Kun je een wespennest laten zitten?

Een onbewoond wespennest kan ongemoeid blijven, maar een nest vol actieve wespen is het beste om te verwijderen. Het nest groeit namelijk dagelijks, met potentieel duizenden wespen tegen het einde van de zomer, wat aanzienlijke overlast veroorzaakt.

Welke schade veroorzaken wespen?

Wespen kunnen op verschillende manieren schade aanrichten. Ze kunnen pijnlijke steken toedienen, wat problemen kan veroorzaken, vooral op terrassen waar ze klanten kunnen verjagen. Daarnaast kan de bouw van een wespennest schade veroorzaken doordat ze isolatiemateriaal uit spouwmuren halen, wat leidt tot verminderde isolatiewaarde en vocht- en schimmelproblemen.

Hoe vind je een wespennest?

Wespennesten worden vaak toevallig ontdekt, maar als je vermoedt dat er een wespennest is en je ziet wespen vliegen, kun je de vliegroutes observeren. Hierdoor kun je patronen herkennen die leiden naar de locatie van het wespennest.

Zijn hoornaars agressief?

Hoornaars zijn doorgaans bezig met het vangen van insecten die als voedsel dienen voor de larven in het nest. Wanneer u ze met rust laat, zal u dus weinig last hebben van agressie van hen. Val je ze wel lastig, dan kunnen ze zeer agressief worden.

Is een steek van de hoornaar gevaarlijk?

Een hoornaar steek is pijnlijker dan een steek van een gewone wesp, want ze heeft een langere angel. Of het gevaarlijk is, hangt af van de plek waar u wordt gestoken en/of u allergisch bent voor het gif.

Snel hulp nodig? Neem contact op!
Neem contact met ons op
  • Muizen
  • Kakkerlakken
  • Ratten
  • Vliegen
  • Mollen
  • Mieren
  • Houtworm en boktor
  • Wespen en Hoornaars
  • Papier- en zilvervisjes
  • Bedwantsen