Waar ben je naar opzoek?

Contact opnemen of veelgestelde vragen bekijken

Sento Plaagdierbeheersing biedt zowel diensten voor particulier als voor zakelijk.

Drumptse parallelweg 52,
4006 WG Tiel

0344 21 90 21
d 1303 061kopie

Of stuur ons een berichtje!

 • Muizen
 • Kakkerlakken
 • Ratten
 • Vliegen
 • Mollen
 • Mieren
 • Houtworm en boktor
 • Wespen en Hoornaars
 • Papier- en zilvervisjes
 • Bedwantsen

Veelgestelde vragen over ongediertebestrijding

Hoe merk je op dat er een muis in huis aanwezig is?

Het signaleren van een muizenprobleem wordt bevestigd wanneer je een muis daadwerkelijk ziet bewegen. Niettemin zijn er specifieke aanwijzingen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van muizen in huis:

 1. Muizenkeutels
 2. Schade door knagen
 3. Onaangename geur
 4. Hoorbaar geknaag

Hoe gevaarlijk zijn muizen in huis?

Een muis in huis lijkt niet gevaarlijk, maar schijnt bedriegt. Ze knagen aan stroomkabels, wat kortsluiting kan veroorzaken en soms zelfs leidt tot brand. Daarnaast kunnen muizen ziektes overbrengen zoals de ziekte van Weil.

Bijten muizen mensen?

Muizen bijten in principe niet, daar hoef je dus niet bang voor te zijn. Ze blijven maar wat graag uit de buurt van mensen. Maar muizen brengen wel virussen en ziektes over via bijvoorbeeld hun uitwerpselen en speeksel. Muizen hoeven dus niet te bijten door toch schade toe te brengen aan je gezondheid.

Kun je een wespennest laten zitten?

Een onbewoond wespennest kan ongemoeid blijven, maar een nest vol actieve wespen is het beste om te verwijderen. Het nest groeit namelijk dagelijks, met potentieel duizenden wespen tegen het einde van de zomer, wat aanzienlijke overlast veroorzaakt.

Welke schade veroorzaken wespen?

Wespen kunnen op verschillende manieren schade aanrichten. Ze kunnen pijnlijke steken toedienen, wat problemen kan veroorzaken, vooral op terrassen waar ze klanten kunnen verjagen. Daarnaast kan de bouw van een wespennest schade veroorzaken doordat ze isolatiemateriaal uit spouwmuren halen, wat leidt tot verminderde isolatiewaarde en vocht- en schimmelproblemen.

Hoe vind je een wespennest?

Wespennesten worden vaak toevallig ontdekt, maar als je vermoedt dat er een wespennest is en je ziet wespen vliegen, kun je de vliegroutes observeren. Hierdoor kun je patronen herkennen die leiden naar de locatie van het wespennest.

Wat te doen bij een rattenplaag in huis?

Het verstandigste is om onmiddellijk een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Een specialist in dit vakgebied weet precies hoe te handelen. Zelf rattenvallen of klemmen plaatsen is ook een optie, maar de kans op succes is beduidend kleiner.

Hoe kun je ratten verjagen?

Het verjagen van ratten is een uitdaging, vooral als ze al een schuilplaats in jouw huis hebben gevonden. Het is het meest effectief om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen om vallen te plaatsen. Hiermee kun je snel van de overlast afkomen.

Kunnen ratten mensen aanvallen?

Ja, ratten kunnen mensen aanvallen, maar dat gebeurt meestal alleen als ze zich bedreigd voelen en geen andere uitweg zien. Normaal gesproken zullen ratten mensen niet zonder aanleiding aanvallen. Dit komt deels doordat mensen doorgaans niet direct op ratten afstappen.

Mag je mollen bestrijden met gif

Mollen gif mag alleen gebruikt worden door ongediertebestrijders die hiervoor gecertificeerd zijn en speciale toestemming van de overheid hebben.

Zijn hoornaars agressief?

Hoornaars zijn doorgaans bezig met het vangen van insecten die als voedsel dienen voor de larven in het nest. Wanneer u ze met rust laat, zal u dus weinig last hebben van agressie van hen. Val je ze wel lastig, dan kunnen ze zeer agressief worden.

Is een steek van de hoornaar gevaarlijk?

Een hoornaar steek is pijnlijker dan een steek van een gewone wesp, want ze heeft een langere angel. Of het gevaarlijk is, hangt af van de plek waar u wordt gestoken en/of u allergisch bent voor het gif.

Welke soorten ongedierte bestrijdt Sento Plaagdierbeheersing?

Welke ongedierte u ook wilt bestrijden, Sento Plaagdierbeheersing heeft hiervoor de geschikte oplossing. Zo bieden wij ondersteuning bij:

 

Zijn er vaste kosten verbonden aan ongediertebestrijding?

Alleen voor wespen en hoornaarbestrijding werken bij met een vaste prijs van €85,-. Alle andere soorten ongedierte en de bestrijding hiervan is maatwerk en afhankelijk van de grootte van het probleem.