Waar ben je naar opzoek?

Hoornaarnest verwijderen

Vaste prijs van €85,-

Hoornaars zijn een veelvoorkomend probleem voor veel mensen, zowel in de stad als op het platteland kunnen er flinke hoornaarnesten ontstaan. Naast de pijnlijke steken kunnen ze ook ontzettend gevaarlijk zijn voor mensen die hiervoor allergisch zijn. Als u last heeft van een hoornaarnest wilt u deze laten bestrijden en verwijderen. Sento Plaagdierbeheersing is gespecialiseerd in het effectief bestrijden wespen en van hoornaarnesten. Indien u het nest gelokaliseerd heeft, bedragen de kosten voor het laten bestrijden/verwijderen van een hoornaar nest €85.

hoornaarnest
CPMW gecertificeerde bestrijders

Al onze ongediertebestrijders zijn hiervoor bevoegd.

Grondige en snelle interventie

Voor een dringend probleem of als preventieve aanpak.

Betrouwbaar en deskundig

Verantwoorde producten die het ecosysteem niet verstoren.

Gegarandeerde oplossing

Wij bestrijden het probleem tot het opgelost is!

Welke ongedierte we bestrijden?

muis

Muizen

kakkerlakgroot

Kakkerlakken

rat

Ratten

vlieggroot

Vliegen

mol

Mollen

miergroot

Mieren

houtwormlarve

Houtworm en boktor

wespgroot

Wespen en Hoornaars

zilvervisjegroot

Papier- en zilvervisjes

bedwantsen herkennen

Bedwantsen

Het verwijderen van een hoornaarnest en de kosten

Het bestrijden van een hoornaarnest gebeurt op dezelfde wijze als bij een wespennest met poeder gif. Onder hoge druk wordt deze in het nest gespoten waarna de hoornaar het gif verspreiden doordat het achter hun vleugels blijft kleven. Tijdens de bestrijding zullen de hoornaars agressief naar buiten vliegen om hun nest te verdedigen. Om veilig te werk te gaan dragen de specialisten van Sento Plaagdierbeheersing speciale beschermende kleding om de klus te klaren. Ga dus nooit zelf aan de slag en schakel altijd een erkende bestrijder in.

Zoals eerder benoemd rekenen wij een vaste prijs voor het bestrijden van een hoornaarnest. Na de bestrijding sterft het hele nest binnen een paar dagen uit. Is dit bij u niet het geval? Dan komen we gratis terug voor een tweede bestrijding. Na een succesvolle bestrijding kunt u het lege nest vervolgens gewoon bij het afval gooien. Mocht dat toch iets te spannend zijn, kan je ons ook bellen om het nest af te voeren. Hiervoor wordt een extra afspraak gemaakt waarvan de kosten €65 zijn.

Een hoornaarnest herkennen

Een aantal tips bij het herkennen en het handelen bij een hoornaar nest:

1.     Het nest van een hoornaar, wat lijkt op papier-mache, is groot, grijsbruin en is gemaakt van gekauwd hout en speeksel. Ze komen vaak voor in bomen, struiken, gebouwen of onder dakranden. Ook kunt u ze vinden in de spouwmuur of in vogelhuisjes.

2.     Een hoornaar kun je herkennen aan de grootte, Hoornaars zijn veel groter dan de meeste andere wespensoorten. Ze zijn meestal tussen de 2,5 en 3,5 cm lang en hebben opvallend gele en zwarte strepen op hun lichaam. Als je een grote wesp ziet vliegen, zou dit dus een hoornaar kunnen zijn.

3.     Kijk naar de activiteit rondom het nest: Hoornaars zijn zeer actieve insecten en zul je vaak zien in de buurt van hun nest. Ze vliegen in en uit het nest en zijn erg luidruchtig door te zoemen.

4.     Wees voorzichtig: Als je vermoedt dat je een hoornaarnest hebt gevonden, ga er dan niet naar toe. Hoornaars kunnen zeer agressief zijn als ze zich bedreigd voelen, dus het is het beste om op veilige afstand te blijven. Probeer het nest niet te verstoren en ga niet proberen om het zelf te verwijderen.

5.     Bel een professionele ongediertebestrijder: Als je een hoornaar nest hebt gevonden en je wilt het laten verwijderen, bel dan een professionele ongediertebestrijder. Zij hebben de juiste uitrusting en ervaring om het nest veilig te verwijderen zonder dat de hoornaars zich bedreigd voelen en agressief worden.

Zelf een hoornaarnest verwijderen

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn als u een hoornaarnest heeft gevonden. Hoornaars zijn zeer agressief als ze zich bedreigd voelen en hun steken kunnen zeer pijnlijk zijn. Een beginnen nest (indien hier geen hoornaars aanwezig zijn) kunt u nog zelf verwijderen. In andere gevallen dient u altijd een profesionele ongediertebestrijder in te schakelen. Ook wanneer u twijfel, doet u hier verstandig aan. Een profesionele bestrijder als Sento Plaagdierbeheersing kan u helpen bij het identificeren en het verwijderen van het nest.

Onze werkwijze

Met onze werkwijze bent u ervan verzekerd dat we succesvol het hoornaarnest verwijderen

Melding maken

U constateert een invliegopening en maakt hier een melding van.

Bestrijding

Wij sturen een specialist, deze behandeld het wespennest.

Garantie

U heeft garantie op de behandelde invliegopening gedurende het lopende seizoen.

Beginnend hoornaarnest

Een beginnend hoornaarnest is eenvoudig te herkennen als je weet waar je op moet letten. In het begin van de lente zal een hoornaar koningin een plekje gaan zoeken om een nest te bouwen. Dus als je een grote wesp voorbij ziet komen in de tuin kijk dan eens waar ze naartoe gaat. Het eerste stuk van het nest bouwt de koningin helemaal alleen. Je ziet dan een stuk van het nest met de draadvormige kamertjes er in. Hier legt de koningin haar eitjes in. In dit stadium kun je het nest gewoon weghalen. Pas wel op wanneer er al meer hoornaars zijn. Zij zullen het nest agressief  verdedigen. De hoeveelheid hoornaars in een nest, zijn afhankelijk van de grootte. Dit varieert van 100 tot meer dan 1000 hoornaars.

Aziatische hoornaarnest verwijderen

De Aziatische hoornaar (Vespa velutina) wordt al sinds een aantal jaar ook in Nederland aangetroffen (met name in het Zuiden). Deze hoornaar valt honingbijen, hommelsoorten en ook andere bestuivende insecten aan die heel belangrijk zijn voor het in stand houden van de natuur. Het is dus ook belangrijk dat deze Aziatische hoornaar dus altijd bestreden worden, omdat ze de natuur ontregelen

De Aziatische hoornaar maakt 2 nesten. In het voorjaar én in het najaar. Het voorjaarsnest van de Aziatische hoornaar is bijna niet te onderscheiden met die van de Europese hoornaar. Hoe kunt u een Aziatische hoornaar herkennen?

 • Ze zijn tussen de 2 en 3 cm lang
 • Ze hebben een zwart borststuk
 • De uiteinde van de poten zijn geel
 • Het achterlijf heeft 2 smalle en 1 brede oranje band

Europese hoornaarnest verwijderen

Naast de Aziatische hoornaar bestaat er ook de Europese hoornaar. Meestal maken zij een nest in holle bomen, muren, schoorstenen, of vogelhuisjes. Het nest hangt nooit zomaar los in de bomen. Hoe kunt u een Europese hoornaar herkennen:

 • Ze zijn tussen de 3 en 4 cm lang
 • Het borststuk is roodbruin en de antennes ook
 • De poten zijn roodbruin
 • Het achterlijf heeft brede gele banden
 • De koningin is een stuk groter dan de werksters 

Het bestrijden van het nest gebeurt op exact dezelfde wijze als bij wespen en andere hoornaars.

Hoornaarnest in huis

Hoornaars in huis kunnen voor serieuze problemen zorgen. Ze kunnen agressief worden als ze zich bedreigd voelen. De steek is zeer pijnlijk en kan in sommige gevallen zelfs levensbedreigend zijn voor mensen met een allergie. Denkt u dat er een hoornaar nest in huis zit? Ga dan niet zelf aan de slag, maar bel direct om een afspraak te maken.

Hoornaar nest in spouwmuur

Hoornaars kunnen op allerlei plekken kiezen hun nest te maken. Ze zoeken hiervoor naar holle ruimtes, bijvoorbeeld de spouwmuur. De spouw is de ruimte tussen de binnen en de buiten muur. Zie je een wesp of hoornaar in een gaatje in de muur verdwijnen, kijk dan even goed of je er meerdere af en aan ziet vliegen. Als u vermoedt dat er hoornaars in uw spouwmuur zitten, is het belangrijk om snel actie te ondernemen.

Hoornaar nest in schoorsteen

Wanneer mensen veel hoornaars binnen aantreffen is het mogelijk dat er een hoornaarnest in de schoorsteen zit. Bij een bestrijding dient altijd de opening van de haard naar het huis tijdelijk afgedekt te worden. Bij een bestrijding komen opeens honderden hoornaars uit het nest. Die wilt u liever niet in de huiskamer. De experts van Sento Plaagdierbeheersing hebben de juiste uitrusting en expertise om het nest op een veilige en effectieve manier te verwijderen, zonder schade aan uw schoorsteen of uzelf.

Hoornaar nest onder dakpannen

Ook in de ruimte onder de dakpannen kunnen hoornaars goed hun nest bouwen. Wanneer je opmerkt dat er veel wespen of hoornaars rondvliegen en richting het dak gaan, doet u er verstandig aan eens te kijken waar ze dan naartoe vliegen. Ziet u ze onder een dakpan duiken en weer tevoorschijn komen? De kans is aanwezig dat er dan een nest zit. Als u van tevoren de locatie heeft gevonden, kunnen de bestrijders van Sento Plaagdierbeheersing het probleem gelukkig meestal snel verhelpen.

Hoornaar nest in vogelhuisje

Een andere plek waar we een hoornaar nest regelmatig tegenkomen, is in een vogelhuisje. Wanneer u veel hoornaars rondom een vogelhuisje ziet vliegen, is de kans dan ook aannemelijk dat er zich hier een nest bevindt. Ook hier lukt het vaak om het nest snel en effectief te verwijderen

Snel hulp nodig? Neem contact op!
Neem contact met ons op
 • Muizen
 • Kakkerlakken
 • Ratten
 • Vliegen
 • Mollen
 • Mieren
 • Houtworm en boktor
 • Wespen en Hoornaars
 • Papier- en zilvervisjes
 • Bedwantsen