Waar ben je naar opzoek?

Mollenbestrijding

Last van mollen? Ze kunnen een hoop schade aanrichten in de tuin of in het akkerland. Het inschakelen van een professional is noodzakelijk om het probleem te verhelpen. Dus wilt u snel en effectief mollen laten bestrijden? Neem dan vandaag nog contact op

mol
Gegarandeerde oplossing

Wij bestrijden het probleem tot het opgelost is!

Betrouwbaar en deskundig

Verantwoorde producten die het ecosysteem niet verstoren.

Grondige en snelle interventie

Voor een dringend probleem of als preventieve aanpak.

Betrokken

Wij voelen ons verantwoordelijk voor het oplossen van uw probleem.

Kosten voor mollenbestrijding

Bij het bestrijden van mollen zijn de kosten afhankelijk van de grootte van het probleem. Heeft u bijvoorbeeld één mol in de achtertuin is het probleem sneller opgelost dan wanneer u een groot weiland vol mollen heeft. In principe hanteren wij bij Sento Plaagdierbeheersing een vaste prijs voor mollenbestrijding voor de particulier per bezoek voor een tuin van gemiddelde grootte. Wil je weten wat mollen in de tuin bestrijden u gaat kosten bel ons dan gerust voor meer informatie.

Onze werkwijze

Bij Sento Plaagdierbeheersing werken wij met een 3 fase plan.

Melding maken

U constateert een invliegopening en maakt hier een melding van.

Een plan opstellen

De bestrijdingstechnicus maakt in overeenstemming met u een op maak gemaakt behandelingsplan.

Uitvoeren en controle

De bestrijdingstechnicus komt opnieuw langs om de resultaten van de bestrijding te controleren!

mollen bewerkt 1 768x1024[1]

Bestrijden van mollen in de tuin

Bestrijden van mollen in het gazon en de rest van de tuin kunt u het beste zo snel mogelijk laten doen. Een mol beloopt elke dag zijn gangenstelsel en gooit dan de aarde naar boven. De bekende molshopen. Maar dat niet alleen. Hoe meer gangen een mol maakt onder uw tuin hoe meer de tuin zal gaan verzakken. Professioneel mollen bestrijden in de tuin gebeurd altijd met speciale klemmen.

Mollen bestrijden met pillen/gif

Er zijn meerdere methoden om mollen te bestrijden. Het hangt af van de locatie en de ernst van het probleem voor welke manier wordt gekozen. Mollen bestrijden in de tuin wordt altijd gedaan met klemmen omdat onze specialist precies kan bepalen waar en hoe de klemmen gezet worden is dit de snelste en veiligste oplossing. Mollen bestrijden met gif is alleen een optie bij hele grote oppervlaktes zoals weilanden vrij van huizen. Er worden dan tabletten in de gangen gelegd die een gas verspreiden door de gangen en zo de mollen dood. In woonwijken is mollen bestrijden met vergif verboden.

Mollen bestrijden met carbid/Gas

Soms kiezen mensen ervoor carbid in de gangen te leggen en gieten er dan water op/ Mollen bestrijden met gas wat daardoor ontstaat zou er door de vieze geur voor moeten zorgen dat de mollen verjaagd worden. Dit is uiteraard een tijdelijke oplossing.

Biologisch/natuurlijke mollenbestrijding

Natuurlijke bestrijding van mollen kan gedaan worden met sterk ruikende planten zoals kruisbladwolfsmelk en narcis zouden op een natuurlijke manier mollen kunnen weren. Aangezien mollen niet goed kunnen ruiken is de effectiviteit minimaal. Mollen bestrijden kan diervriendelijk. U kunt ze namelijk ook levend vangen met bijvoorbeeld een vangkoker. Zet de mol daarna ver weg van uw eigen terrein uit. Gevangen mollen sterven vaak alsnog door de stress of omdat ze op de verkeerde plek worden losgelaten. 

Hoe kun je zelf mollen bestrijden?

Een veelgestelde vraag is: Hoe bestrijd ik zelf mollen in mijn tuin? Mollen kunnen veel schade aanrichten. Logisch dat u niet machteloos wil toekijken. Ondanks dat de kans klein is dat u hiermee meerdere mollen uit hun territorium weet te verjagen, zijn er heleboel ‘doe-het-zelf’ dingen op de markt om toch een poging te wagen. Hieronder bespreken we er een paar:

Mollen bestrijden met geluid

Er zijn apparaatjes te koop die mollen proberen te verjagen met een ultrasoon geluid. Voor mensen is dit geluid niet te horen. Hou er rekening mee dat wanneer mollen merken dat ze er niet dood aan gaan en naarmate ze aan het geluid wennen ze toch weer terug zullen komen.

Mollen bestrijden met water

Soms wordt geprobeerd om mollen met water te bestrijden. Het idee is dan dat de gangen vol met water gezet worden en zo de mollen verjaagd. Echter is deze methode niet effectief ondanks dat de gangen we kunnen instorten graaft de mol gelijk weer een nieuwe gang. Water in omgewoelde aarde spuiten zakt vaak ook meteen de grond in.

Mollen bestrijden met knoflook

Eigenlijk zijn alle oplossingen met een speciale geur tijdelijke oplossingen. Het bestrijden van mollen met knoflook is hier ook een mooi voorbeeld van. Wilt u écht definitief af zijn van uw mollenprobleem, schakel dan een professionele en erkende mollenbestrijder in. Sento helpt u graag!

Veelgestelde vragen over mollenbestrijding

Mag je mollen bestrijden met gif

Mollen gif mag alleen gebruikt worden door ongediertebestrijders die hiervoor gecertificeerd zijn en speciale toestemming van de overheid hebben.

Snel hulp nodig? Neem contact op!
Neem contact met ons op
  • Muizen
  • Kakkerlakken
  • Ratten
  • Vliegen
  • Mollen
  • Mieren
  • Houtworm en boktor
  • Wespen en Hoornaars
  • Papier- en zilvervisjes
  • Bedwantsen