Waar ben je naar opzoek?

Vliegenbestrijding

Vliegenoverlast is een veelvoorkomend probleem in huizen en bedrijven. Vliegen zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook hygiënische problemen veroorzaken en de verspreiding van ziekten bevorderen. Naast tips om zelf aan de slag te gaan, kunt u bij Sento Plaagdierbeheersing uiteraard terecht voor professionele vliegenbestrijding.

vlieggroot
Grondige en snelle interventie

Voor een dringend probleem of als preventieve aanpak.

Betrouwbaar en deskundig

Verantwoorde producten die het ecosysteem niet verstoren.

Gegarandeerde oplossing

Wij bestrijden het probleem tot het opgelost is!

CPMW gecertificeerde bestrijders

Al onze ongediertebestrijders zijn hiervoor bevoegd.

Kosten voor vliegen bestrijden

De kosten voor vliegen bestrijden zijn afhankelijk van de omvang van het probleem, de locatie van het probleem en de soort vlieg waar u mee te maken heeft. Het bestrijden van vliegen vergt een goede inspectie en determinatie. Bij Sento Plaagdierbeheersing kan dit al vanaf €75,-. Bel vandaag nog om een inspectie in te plannen.

Onze werkwijze

Bij Sento Plaagdierbeheersing werken we met een 3 fase plan voor het bestrijden van vliegen.

Probleem bespreken

U neemt contact met ons op. Wij maken met u een afspraak voor kennismaking en inspectie.

Een plan opstellen

De bestrijdingstechnicus maakt in overeenstemming met u een op maak gemaakt behandelingsplan.

Uitvoeren en controle

De bestrijdingstechnicus komt opnieuw langs om de resultaten van de bestrijding te controleren!

Enkele tips om zelf vliegen te bestrijden

Er zijn verschillende methoden om zelf vliegen te bestrijden, waaronder chemische sprays, vliegenmeppers en elektrische vliegenvangers, maar soms is de overlast zo groot dat u beter professionele hulp kunt inschakelen. Toch willen we u graag op weg helpen om zelf aan de slag te gaan. Hieronder een aantal tips die het bestrijden van vliegen gemakkelijker maakt:

Vliegen verjagen met zakjes water
Er is een populaire theorie dat het ophangen van zakjes met water kan helpen bij het bestrijden van vliegen. Het idee is dat het water in de zakjes het licht breekt en weerkaatst, waardoor de vliegen gedesoriënteerd raken.
Hoewel het ophangen van zakjes met water als een natuurlijke manier wordt beschouwd om vliegen te bestrijden, zijn er ook andere methoden beschikbaar die effectiever kunnen zijn. Namelijk: het gebruik van insecticiden, het wegnemen van potentiële broedplaatsen voor vliegen en het verbeteren van de hygiëne in het algemeen. Het is belangrijk om te onthouden dat preventie de sleutel is tot het voorkomen van een vliegenplaag.

Vliegen verjagen met geluid
Er zijn verschillende soorten apparaten op de markt die beweren vliegen te verjagen met behulp van geluid. Deze apparaten werken meestal door hoge frequenties uit te zenden die vliegen als storend ervaren. Het idee is dat de vliegen worden afgeschrikt en de omgeving verlaten.
Vliegen kunnen zich snel aanpassen aan geluiden en de effectiviteit van de apparaten kan snel afnemen. Bovendien kunnen deze apparaten ook andere dieren, zoals huisdieren, storen.

Vliegen bestrijden met spray
Deze sprays worden meestal gebruikt als een snelle oplossing om vliegen die al in een kamer of ruimte zijn, te doden. Helaas lossen ze de oorzaak van het vliegenprobleem natuurlijk niet op. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van sprays om vliegen te bestrijden. Lees altijd de instructies op het etiket en gebruik de spray alleen zoals voorgeschreven. Vermijd ook het inademen van de nevel en zorg ervoor dat de ruimte voldoende geventileerd is tijdens het gebruik. Als u huisdieren heeft, houd ze dan uit de buurt.

Vliegen verjagen met ventilator
Er is geen bewijs dat het gebruik van een ventilator vliegen effectief kan verjagen. Het is echter mogelijk dat het gezoem van de ventilator en de luchtstroom die wordt gegenereerd, vliegen kan irriteren en verstoren, waardoor ze wegvliegen.

Vliegen verjagen met geur
Er zijn verschillende geuren die vliegen kunnen verjagen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Citroengras: Citroengrasolie heeft een sterke, citroenachtige geur die vliegen afstoot. U kunt een paar druppels citroengrasolie mengen met water en dit in een sprayflesje doen om vliegen weg te houden.
 • Eucalyptus: Eucalyptusolie heeft een frisse, scherpe geur die vliegen niet prettig vinden. U kunt een paar druppels eucalyptusolie mengen met water en dit in een sprayflesje doen om vliegen weg te houden.
 • Lavendel: Lavendelolie heeft een kalmerende geur voor mensen, maar het kan vliegen afschrikken. U kunt een paar druppels lavendelolie mengen met water en dit in een sprayflesje doen om vliegen weg te houden.
 • Pepermunt: Pepermuntolie heeft een sterke, muntachtige geur die vliegen kan verjagen. U kunt een paar druppels pepermuntolie mengen met water en dit in een sprayflesje doen om vliegen weg te houden.

Vliegen verjagen/bestrijden met azijn
Azijn geeft een sterke geur af en wordt daarom gebruikt om vliegen te verjagen. Zeem bijvoorbeeld de ramen eens met azijn, of zet bakjes warme azijn neer om de vliegen te verjagen.

Milieuvriendelijke wijze
Er wordt steeds vaker gebruikgemaakt van milieuvriendelijke vliegenbestrijding. Biologische vliegenbestrijding maakt bijvoorbeeld gebruik van natuurlijke vijanden van vliegen en muggen, zoals sluipwespen en vogels, om hen te beheersen.
Er zijn ook nieuwe technologieën ontwikkeld om vliegen te bestrijden, zoals UV-vliegenlampen en andere vormen van elektronische bestrijding. Deze methoden zijn vaak milieuvriendelijk en ook effectief in het verminderen van vliegenpopulaties.

Om er zeker van te zijn dat de vliegenbestrijding effectief wordt uitgevoerd, is het inschakelen van een professionele bestrijder zeer aan te raden. Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op.

Vliegen in huis voorkomen of bestrijden

Vliegen in u woonkamer, keuken of zolder? Naast het feit dat ze irritant zijn, is het ook onhygiënisch en verspreiden ze nare ziekten. Naast de methoden om de vliegen te bestrijden is het natuurlijk altijd beter om een vliegenplaag in huis te voorkomen. Houd uw keuken en vuilnisemmer schoon, sluit ramen en deuren goed af en verwijder rondslingerende voedselresten. Als de vliegen toch de weg naar uw huis gevonden hebben, is het eerst belangrijk om (door een expert) te (laten) detecteren om welke vlieg het gaat. Afhankelijk van het type vlieg wordt bepaald hoe deze het beste bestreden kan worden. Het meest doeltreffend is om de oorzaak op te sporen. Dit werkt altijd beter dan symptoombestrijding. Zo hoef je vliegen in een plant bijvoorbeeld niet te bestrijden, maar vaak is de grond te nat waardoor de vliegen hier hun eitjes in afzetten. Sommige vliegen, zoals klustervliegen, zoeken een hoog punt op en verzamelen zich vaak op de zolder. Vliegen op zolder bestrijden gebeurt dan vaak met een oppervlaktebehandeling met een bestrijdingsmiddel. U kunt dan een dag niet in de betreffende ruimte komen.

Vliegen bestrijden in boerderij

Woont u op een boerderij? Dan is het belangrijk om vliegen te bestrijden om de gezondheid en welzijn van dieren en uzelf te waarborgen. Vliegen kunnen namelijk ziekten overdragen en vervelend zijn voor de dieren. Zeker in uw stal is het belangrijk om de vliegen te bestrijden.Paarden zijn vaak gevoelig voor sommige steekvliegen. Dit kan leiden tot ongemak en zelfs infecties. Het bestrijden van vliegen in uw stal doen we bijvoorbeeld door vliegenvangers te installeren. Ook vliegenbestrijding bij koeien en schapen is belangrijk. Bestrijding van vliegen in stallen zorgt voor een prettigere leefomgeving voor de dieren en voorkomt ziektes. U wilt toch ook het beste voor uw dieren?

Vliegen verjagen in de tuin

Met name tijdens warme zomerdagen kunnen vliegen ook bij u in de tuin enorme overlast veroorzaken. Gelukkig zijn er ook verschillende oplossingen om vliegen uit uw tuin te verjagen. Met name in en rondom uw GFT (groene) container zitten er vaak vliegen. Het is dan ook belangrijk dat ze zich niet verder in uw tuin verspreiden. Het regelmatig legen van de container kan een hoop ellende voorkomen. Daarnaast helpt het toevoegen van een vliegendodend product aan uw container ook tegen vliegeneitjes en de maden. Ook onder een afdak of overkapping zien we vaak vliegenplagen. Het wordt hieronder namelijk snel warm, waardoor vliegen zich hier graag ophouden. Het bestrijden van vliegen onder een afdak of overkapping kan bijvoorbeeld worden gedaan door het plaatsen van een vliegenvanger.

Vliegen bestrijden in de horeca

Bent u actief in de horeca-branche, dan is een vliegenplaag u vast niet onbekend. Vliegen zijn niet alleen vervelend voor uw klanten en medewerkers, maar kunnen ook een serieus hygiëne-probleem veroorzaken. Het is daarom belangrijk om vliegen z.s.m. efficiënt te laten bestrijden door een professionele bestrijder.

In de horeca kunnen vliegen op meerdere manieren bestreden worden. Bijvoorbeeld door:

 •  het plaatsen van vliegenvangers. Dit zijn effectieve en esthetische oplossingen die de vliegen weg houden zonder de sfeer te verstoren. 
 • Maatregelen omtrent hygiëne te nemen om de verspreiding van vliegen te voorkomen. Dit omvat het regelmatig schoonmaken van werkbladen en het afdekken van voedsel.
 • Regelmatige inspectie en reparatie van eventuele lekkages. Vliegen worden aangetrokken door vocht en afval. Door lekkages snel op te sporen en op te lossen, voorkom je dat vliegen zich vestigen in de keuken.

Het is belangrijk om te weten dat vliegenbestrijding een continu proces is. Door regelmatig inspecties en onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat vliegen geen kans krijgen om zich te vestigen in de horeca of keuken. Bij Sento Plaagdierbeheersing zijn we gespecialiseerd in het werken volgens de HACCP regels waaraan de horeca dient te voldoen. Middels (preventieve) ongediertebestrijding in de horeca hebben we al vele horecaondernemers kunnen ondersteunen. Bel nu voor het maken van een kennismaking.

Soorten vliegen

Er zijn veel verschillende soorten vliegen in Nederland. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende soorten vliegen die overlast veroorzaken. 

Huisvliegen:
De huisvlieg is een van de bekendste in Nederland. Ze zijn zwart en kunnen erg groot zijn. Ze worden vaak aangetroffen in huizen, restaurants en andere openbare ruimtes. Huisvliegen zijn vliegen die in staat zijn om ziekten over te dragen en kunnen daarom een gevaarlijke plaag zijn. De huisvlieg of kleine kamervlieg eet eigenlijk dezelfde dingen als wij mensen eten. Ze komen af op voedsel, daarom vliegen ze al snel in ons huis rond. Deze zwarte vlieg bestrijden begint met alles schoon te maken zodat ze nergens hun eitjes meer kunnen afzetten. Zwarte vliegen bestrijden wordt vaak gedaan met elektrische vliegenvangers. 

Klustervliegen
Klustervliegen worden wel eens verward met de gewone kamervlieg, ze zijn donkergrijs van kleur met kleine goudkleurige haartjes en ongeveer 8mm groot. Ze zoeken, wanneer het kouder wordt, een plek om te overwinteren. Vaak gaan ze ergens in de spouwmuur, op een vliering of op zolder zitten met hele zwermen bij elkaar. In het voorjaar vliegen ze weer uit. U kunt dus op meerdere momenten in het jaar last hebben van klustervliegen. Helaas is dit een jaarlijks terugkerend probleem wat goed aangepakt moet worden als u er vanaf wilt komen. Gelukkig zijn de bestrijders bij Sento Plaagdierbeheersing gespecialiseerd in het verhelpen van klustervliegen.

Rioolvliegjes
Rioolvliegjes (Latijnse naam: Psychoda spp.) zijn kleine, vliegende insecten die vaak te vinden zijn in de buurt van afvoerpijpen, toiletten en andere soortgelijke omgevingen.
Rioolvliegjes zijn aaseters en voeden zich met organische stoffen die zich in riolen bevinden. Dit betekent dat ze vaak te vinden zijn in omgevingen die rijk zijn aan afval, vocht en andere organische materialen. Eenmaal binnen in huis, kunnen ze zich snel verspreiden en een vervelende plaag vormen. Rioolvliegen in huis zou kunnen duiden op een lekkage of andere vochtproblemen . Het bestrijden van rioolvliegen gebeurt dus nadat de eventuele lekkage verholpen is.

Fruitvliegjes
De fruitvliegjes zijn erg klein (2 tot 4 millimeter). Ze zijn vernoemd naar hun voorliefde voor rijp fruit en andere overrijpe organische materialen. Er zijn verschillende methoden die kunnen worden ingezet om fruitvliegjes te bestrijden. Het gebruik van: insecticiden of het plaatsen van vallen die de vliegjes aantrekken. Uiteraard zijn er ook preventieve maatregelen om te voorkomen dat ze zich vestigen, zoals het goed afdekken van voedingsmiddelen en het regelmatig inspecteren en verwijderen van verrotte of overrijpe producten.

Vleesvliegen
De vleesvlieg wordt ook wel de groene aasvlieg genoemd. Deze vliegen eten rottende dierlijke producten, ze leggen hun eitjes met honderden tegelijk. Deze eitjes komen na één dag al uit. Zo heeft u dus snel te maken met een vliegenplaag. Groene vliegen bestrijden begint met goed opruimen en schoonmaken. Vaak leven ze in de groene afvalcontainer. Zorg ervoor dat deze container regelmatig geleegd wordt en gebruik eventueel een vliegendodend middel om de eitjes en vliegen te bestrijden.

Suzuki vliegen.
De Suzuki/fruitvlieg komt steeds vaker voor in Europa. Vooral de fruitteelt heeft hier last van. Deze vlieg legt haar eitjes niet in rottend fruit, maar kan door een zaagvormige legboor haar eitjes ook in onrijpe en onbeschadigd fruit leggen. Suzuki vlieg bestrijding is noodzakelijk alvorens ze schade aanbrengen aan bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bramen, kersen en pruimen. Biologische bestrijding van de Suzuki vlieg gebeurt door bijvoorbeeld sluipwespen in te zetten.

Snel hulp nodig? Neem contact op!
Neem contact met ons op
 • Muizen
 • Kakkerlakken
 • Ratten
 • Vliegen
 • Mollen
 • Mieren
 • Houtworm en boktor
 • Wespen en Hoornaars
 • Papier- en zilvervisjes
 • Bedwantsen