Waar ben je naar opzoek?

Houtworm- en boktorbestrijding

Vanaf €150,-

Vermoed u houtworm of houtwormkever? Heeft u beestjes in het hout? Sento Plaagdieren is gespecialiseerd in houtwormbestrijding. Veilig. Grondig. Snel.

houtwormlarve
Betrouwbaar en deskundig

Verantwoorde producten die het ecosysteem niet verstoren.

Grondige en snelle interventie

Voor een dringend probleem of als preventieve aanpak.

Gegarandeerde oplossing

Wij bestrijden het probleem tot het opgelost is!

Betrokken

Wij voelen ons verantwoordelijk voor het oplossen van uw probleem.

Houtwormbestrijding

De houtwormkever is een schadelijk insect dat al het hout aantast. Dus niet alleen het hout van bijvoorbeeld kozijnen of van houten meubels die u in huis heeft, maar ook de gehele constructie van uw dak is van hout gemaakt en loopt dus gevaar. Houtworm gaat niet vanzelf weg, het blijft zich uitbreiden. Het beste is dus om zo snel mogelijk actie te ondernemen als u tekenen van actieve houtworm in huis, schuur, overkapping of andere constructies ziet. Twijfelt u of het om een houtworm gaat? Bel gerust. Onze adviseur houtbescherming kan met een inspectie bekijken of er sprake is van actieve houtworm.

Onze werkwijze

Bij Sento Plaagdierbeheersing werken wij met een 3-faseplan.

Probleem bespreken

U neemt contact met ons op. Wij maken met u een afspraak voor kennismaking en inspectie.

Een plan opstellen

De bestrijdingstechnicus maakt in overeenstemming met u een op maak gemaakt behandelingsplan.

Uitvoeren en controle

De bestrijdingstechnicus komt opnieuw langs om de resultaten van de bestrijding te controleren!

d 1303 107kopie

Houtwormkever in huis?

Als u een houtwormkever in huis heeft, is het van belang om hier iets aan te (laten) doen. De larven van de houtkever ‘boren’ kleine gangetjes in het hout. Hierdoor vindt u mogelijk heel fijn zaagsel op verschillende plekken onder het aangetaste hout. Na verloop van tijd zorgt dit ervoor dat het hout zijn kracht verliest. Vooral in bijvoorbeeld draagbalken, vloerdelen en plafondplaten kan dit voor hele gevaarlijke situaties zorgen.Wanneer u de houtkever in huis heeft, kunt u ervoor kiezen om een houtwormbestrijding te laten uitvoeren. Bestrijding vindt plaats door het aangetaste hout te behandelen met een bestrijdingsmiddel tegen de houtwormkever. Dit bestrijdingsmiddel trekt in het hout en blijft nog jarenlang zijn werk doen. Het is aan te raden om andere houten delen nabij het aangetaste gebied ook te behandelen. Door deze preventieve behandeling kan het probleem zich later niet elders verder ontwikkelen.Een expert van Sento Plaagdierbeheersing kan naar aanleiding van het zaagsel en de gaatjes bepalen of u last heeft van actieve houtworm of niet en kan u adviseren welke acties noodzakelijk zijn om te nemen.

Beestjes in het hout? Houtworm herkennen.

Meestal wordt houtworm ontdekt omdat er opeens fijn zaagsel op vreemde plekken wordt aangetroffen. Ook kan het zijn dat u ineens kleine gaatjes in het hout ziet van 1-2 mm groot. Deze gaatjes noemen wij uitvliegopeningen.
De houtkever zelf laat zich ook nog wel eens zien. Meestal is dit in de periode mei-augustus. Deze kevertjes zijn met 2-5 mm hele kleine beestjes.
Als u dit probleem vroegtijdig signaleert, is het meestal mogelijk om met een goede bestrijding het hout te redden van deze houtworm. Na langere tijd is vervanging van houten constructies noodzakelijk, dit is vaak duurder en ingrijpender dan een tijdige behandeling tegen houtworm. Daarnaast zal het probleem zich blijven uitbreiden naar andere houten delen in uw woning.
Naast de gewone kleine houtworm zijn er nog meer houtaantasters, zoals de grote houtwormkever, huisboktor en de spinthoutkever.

Kosten voor het laten bestrijden van houtworm

Houtwormbestrijding is een belangrijke taak voor huiseigenaren en vastgoedbeheerders. Houtwormen zijn larven van houtetende insecten die zich voeden met hout, en als ze niet op tijd worden bestreden, kunnen ze aanzienlijke schade aanrichten aan het houtwerk van een gebouw. Het is belangrijk om te weten dat bij houtworm bestrijden de kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de omvang van het probleem en de locatie van het aangetaste hout.
De kosten van houtwormbestrijding kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën:
-       De kosten van de inspectie
-       De kosten van de bestrijding zelf.

Soms willen mensen die bijvoorbeeld een nieuw huis hebben gekocht of bij een grote verbouwing een preventieve inspectie om zeker te weten dat het pand vrij is van houtworm. De inspectiekosten zijn meestal relatief laag en zijn bij Sento Plaagdierbeheersing in een gewone woning 75 euro afhankelijk van de grootte van het gebouw en de complexiteit van de inspectie. Inspecteurs controleren het gebouw op tekenen van houtworm activiteit en bepalen de omvang van het probleem. Ze stellen ook een plan op voor de bestrijding van de houtworm.

Bij houtworm behandelen kunnen de kosten van de bestrijding zelf sterk variëren, afhankelijk van de omvang van het probleem en de bereikbaarheid van het te behandelen houtwerk.
De meest voorkomende methode om houtwormen te bestrijden is het gebruik van professioneel bestrijdingsmiddel mits het hout sterk genoeg is of dat het vervangen dient te worden. Hier kan de inspecteur u over adviseren. De kosten hiervan variëren van 150 euro tot enkele duizenden euro's, afhankelijk van de omvang van het probleem en het type bestrijdingsmiddel dat wordt gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van biocide schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu, en dat het daarom belangrijk is om een professional in te schakelen die de juiste apparatuur en expertise heeft om de biociden veilig te gebruiken.

Snel hulp nodig? Neem contact op!
Neem contact met ons op
  • Muizen
  • Kakkerlakken
  • Ratten
  • Vliegen
  • Mollen
  • Mieren
  • Houtworm en boktor
  • Wespen en Hoornaars
  • Papier- en zilvervisjes
  • Bedwantsen