Waar ben je naar opzoek?

Rattenbestrijding

Preventie en het bestrijden van ratten

Heeft u last van ratten in uw woning, bedrijfspand of tuin? Schakel dan zo snel mogelijk een ervaren bestrijder in. Sento Plaagdierbeheersing is gespecialiseerd in rattenbestrijding en helpt graag bij het verjagen hiervan. Bel vandaag nog om een afspraak te maken!

rat
CPMW gecertificeerde bestrijders

Al onze ongediertebestrijders zijn hiervoor bevoegd.

Grondige en snelle interventie

Voor een dringend probleem of als preventieve aanpak.

Betrouwbaar en deskundig

Verantwoorde producten die het ecosysteem niet verstoren.

Gegarandeerde oplossing

Wij bestrijden het probleem tot het opgelost is!

Kosten voor rattenbestrijding

De kosten voor rattenbestrijding lopen erg uiteen en moet per situatie worden ingeschat. Het bestrijden van één rat is uiteraard eenvoudiger dan een flinke rattenplaag. Een ding is zeker. Uw wilt zo snel mogelijk van uw rattenprobleem af. Ze beschadigen uw spullen, knagen aan etenswaren, bekabeling en isolatiemateriaal en verspreiden bacteriën en ziektes. Daarnaast planten ze zich ontzettend snel voort. Snel handelen is dan ook gewenst! Sento Plaagdierbeheersing is specialist in rattenbestrijding en helpt u graag. Daarnaast kunnen we vaak met een aantal simpele maatregelen voorkomen dat er ratten bij u naar binnen komen.

Ratten(plaag) bestrijden op een diervriendelijke manier

Sento Plaagdierbeheersing wil haar dienstverlening steeds meer milieubewust, diervriendelijk en duurzaam inrichten. Daarom (en überhaupt) willen we zoveel mogelijk voorkomen dat we dieren moeten dood maken. Liever passen we de leefomgeving van de plaagdieren zo aan dat zij er niet meer tot ontwikkeling kunnen komen of ervoor kiezen ergens anders te verblijven. Als er dan uiteindelijk geen andere keuze overblijft en er plaagdieren gedood of gevangen moeten worden, moet de keuze voor de bestrijdingsmethode oog hebben voor dierwelzijn en milieu.

Onze werkwijze

Bij Sento Plaagdierbeheersing werken wij met een 3-faseplan.

Probleem bespreken

U neemt contact met ons op. Wij maken met u een afspraak voor kennismaking en inspectie.

Een plan opstellen

De bestrijdingstechnicus maakt in overeenstemming met u een op maak gemaakt behandelingsplan.

Uitvoeren en controle

De bestrijdingstechnicus komt opnieuw langs om de resultaten van de bestrijding te controleren!

Ratten plaag

Waar één rat is zijn er meestal meer. Ratten wonen vaak met grote families bij elkaar.Een vrouwtjesrat kan elke vier tot zes weken gedekt worden en per worp zeven tot twaalf jongen krijgen, die zich al binnen twaalf weken kunnen voortplanten. Dit komt erop neer dat de reproductie van één paar en hun nageslacht wel tweeduizend ratten kan zijn. Binnen 1 jaar! De bestrijding van een rattenplaag is daarom ook niet eenvoudig. Gelukkig weten de gespecialiseerde bestrijders van Sento Plaagdierbeheersing precies wat ze te doen staat.

d 1303 021kopie

Ratten bestrijden in de tuin

De aanwezigheid van ratten in de tuin is aan een aantal zaken te herkennen.De eerste is natuurlijk dat er één of meer ratten gezien zijn in de tuin. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat er bij u in de tuin een nest zit. Met een inspectie wordt dit grondig onderzocht.Het kan ook zijn dat u alleen grote uitwerpselen vind. Uitwerpselen van een rat en een muis zijn makkelijk te onderscheiden. Rattenkeutels zijn veel groter dan die van muizen.Keutels van de bruine rat zijn ongeveer 2 cm lang en 0,5 cm breed en zijn bruin/grijs van kleur.De aanwezigheid van ratten kan ook opgemerkt worden door de tunnels die ratten graven, ratten kunnen hele ondergrondse tunnelstelsels maken. Dit is vaak erg slecht voor het gazon. De tunnels worden vaak gezien bij muren van huizen of schuren, schuttingen of onder plekken die heel dicht begroeid zijn.

Bruine rat bestrijden

Het bestrijden van de bruine rat en andere knaagdieren met gif is aan strenge wet en regelgeving verbonden. Bij Sento Plaagdierbeheersing werken wij volgends de IPM (integrated pest management) regels.
Een juiste toepassing van IPM vereist van de plaagdierbeheerser meer deskundigheid en kennis over de leefwijze van plaagdiersoorten en hun interactie met hun omgeving.
Maar juist de toepassing van IPM geeft invulling aan de wens om plaagdierbeheersing in te richten met oog voor dierwelzijn en milieu. Gif is dus altijd een laatste redmiddel.
Bij Sento Plaagdierbeheersing kunnen we je ook helpen met gifvrije oplossingen om het rattenprobleem effectief te behandelen.
In sommige situaties is het rattenprobleem niet 100% op te lossen, maar zeker wel onder controle te krijgen en beheersbaar te houden.

Rattenbestrijding met gif voor particulieren verboden

Sinds 1 januari 2023 is er een nieuwe wetgeving in werking getreden met betrekking tot het gebruik van rodenticiden (gif gebruikt ter bestrijding van knaagdieren). Het is voor particulieren verboden om rodenticiden met nieuwe verpakkingen te kopen. De reden voor deze wetgeving is het terugdringen van gifgebruik. Het gebruik hiervan brengt namelijk veel risico’s met zich mee. Naast ratten en muizen krijgen ook andere dieren zoals vogels en egels vaak rodenticide binnen en sterven hieraan. Kortom: heeft u last van ratten en andere ongedierte? Schakel een ervaren partij in die u hierbij kan helpen. Sento Plaagdierbeheersing staat 24/7 voor u klaar om u hier van af te helpen.

Referenties

Vandaag is hij bij mij geweest voor een rat op mij binnenplaats. Goed zijn be...

Vandaag is hij bij mij geweest voor een rat op mij binnenplaats. Goed zijn best gedaan om de wandelgangen te ontdekken en de nodige advies aan mij gegeven. Hij heeft echt veel moeite voor mij gedaan, aardige vriendelijke jonge man, verdient een compliment voor zijn werk

Lees meerLees minder

Ilona Hesselberth

Goede dienst, effectief, coöperatief!

marieke Van de weijer

Top service! Op zondag hadden wij ineens wespen in de woonkamer. We hebben ge...

Top service! Op zondag hadden wij ineens wespen in de woonkamer. We hebben gebeld, en een uurtje later was hij er al om ons van deze overlast af te helpen....super! Een aanrader bij overlast van ongedierte!

Lees meerLees minder

Ada Jaarsma

Wij hebben Gerben als een deskundige collega leren kennen en waarderen zijn i...

Wij hebben Gerben als een deskundige collega leren kennen en waarderen zijn inzet tot het vergaren van professionele kennis in zijn vakgebied. Een aanwinst voor de branche.

Lees meerLees minder

John & Marita Zuurhout

Veelgestelde vragen over rattenbestrijding

Wat te doen bij een rattenplaag in huis?

Het verstandigste is om onmiddellijk een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Een specialist in dit vakgebied weet precies hoe te handelen. Zelf rattenvallen of klemmen plaatsen is ook een optie, maar de kans op succes is beduidend kleiner.

Hoe kun je ratten verjagen?

Het verjagen van ratten is een uitdaging, vooral als ze al een schuilplaats in jouw huis hebben gevonden. Het is het meest effectief om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen om vallen te plaatsen. Hiermee kun je snel van de overlast afkomen.

Kunnen ratten mensen aanvallen?

Ja, ratten kunnen mensen aanvallen, maar dat gebeurt meestal alleen als ze zich bedreigd voelen en geen andere uitweg zien. Normaal gesproken zullen ratten mensen niet zonder aanleiding aanvallen. Dit komt deels doordat mensen doorgaans niet direct op ratten afstappen.

Snel hulp nodig? Neem contact op!
Neem contact met ons op
  • Muizen
  • Kakkerlakken
  • Ratten
  • Vliegen
  • Mollen
  • Mieren
  • Houtworm en boktor
  • Wespen en Hoornaars
  • Papier- en zilvervisjes
  • Bedwantsen