Waar ben je naar opzoek?

Muizenbestrijding

Muizen in huis? Daar wilt u zo snel als mogelijk van af. Met de muizenbestrijding van Sento Plaagdierbeheersing verzekeren we u dat u snel en grondig geholpen wordt. Daarnaast zijn we 24/7 bereikbaar bij nood. Bel vandaag nog voor het maken van een afspraak!

muis
CPMW gecertificeerde bestrijders

Al onze ongediertebestrijders zijn hiervoor bevoegd.

Grondige en snelle interventie

Voor een dringend probleem of als preventieve aanpak.

Betrouwbaar en deskundig

Verantwoorde producten die het ecosysteem niet verstoren.

Gegarandeerde oplossing

Wij bestrijden het probleem tot het opgelost is!

Kosten voor muizenbestrijding

De kosten voor ratten- of muizenbestrijding lopen erg uiteen en moet per situatie worden ingeschat. Een enkele muis bestrijden is uiteraard eenvoudiger dan een flinke muizenplaag. Een ding is zeker. Uw wilt zo snel mogelijk van uw muizenprobleem af. Ze beschadigen uw spullen, knagen aan etenswaren, bekabeling en isolatiemateriaal en verspreiden bacteriën. Daarnaast planten ze zich ontzettend snel voort. Snel handelen is dan ook gewenst! Sento Plaagdierbeheersing is specialist in muizenbestrijding en helpt u graag. Daarnaast kunnen we vaak met een aantal simpele maatregelen voorkomen dat er muizen bij u naar binnen komen.

Last van een muis in huis?

De aanwezigheid van muizen in huis kunt u herkennen aan bijvoorbeeld geluiden in huis, aangevreten etenswaren en verpakkingen, of u kunt uitwerpselen tegenkomen. Natuurlijk kan het ook zijn dat u de muis zelf ziet rondrennen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Want laten we eerlijk zijn; niemand wordt blij van een muis tussen het plafond, slaapkamer of elders in huis. Wat u zelf bijvoorbeeld al kunt doen tegen muizen, is het dichtstoppen van kleine gaatjes en kieren waar ze binnen kunnen komen.

Onze werkwijze

Bij Sento Plaagdierbeheersing werken wij met een 3-faseplan.

Probleem bespreken

U neemt contact met ons op. Wij maken met u een afspraak voor kennismaking en inspectie.

Een plan opstellen

De bestrijdingstechnicus maakt in overeenstemming met u een op maak gemaakt behandelingsplan.

Uitvoeren en controle

De bestrijdingstechnicus komt opnieuw langs om de resultaten van de bestrijding te controleren!

Bruine muis in huis

Een bruine muis in huis is vaak een huismuis. Dit is de meest voorkomende soort muis die in huizen aangetroffen wordt. Vaak leven ze tussen plafonds waardoor het soms klinkt alsof ze op het dak zitten. Plekken waar ze ook vaak voorkomen zijn kruipruimtes, spouwmuren en onder keukenblokken. Ze maken hun nest vaak van isolatiemateriaal die ze uit de spouwmuur trekken. Muizen zoeken naar eten, zorg er dus voor dat er geen kruimels op de grond liggen of open verpakkingen in de keuken staan. Een goede hygiëne is dus ook van groot belang.

Zwarte muis in huis

Zwarte en bruine muizen zijn in tegenstelling tot zwarte en bruine ratten geen verschillende muizensoorten. De meest voorkomende muis in huis is zoals de naam al zegt de huismuis. Deze kan verschillende tinten hebben.

Bosmuis in huis

Een bosmuis is wel degelijk een ander soort muis dan de huismuis. Het is een beschermde diersoort. Het verschil zit vooral in de leefomgeving, zoals de naam al doet vermoeden leeft deze muis in de natuur. Hij maakt zijn hol onder de grond en verzamelt zijn eten buiten. Als het koud wordt in de herfst en winter trekt deze soort toch naar binnen om daar de warmte op te zoeken. Ze worden dan ook vaak gevonden in spouwmuren van gebouwen. Met werende maatregelen is de overlast vaak makkelijk op te lossen.

Muizenbestrijding met gif voor de particulier verboden

Sinds 1 januari 2023 geldt er nieuwe wetgeving op het gebied van rodenticidegebruik (gif waarmee knaagdieren bestreden worden). Voor particulieren is het verboden om rodenticiden te kopen met nieuwe verpakkingen. De reden hiervoor is dat het terugdringen van gifgebruik erg belangrijk is. Het gebruik van gif kent vele risico's. Naast ratten en muizen worden vaak ook andere dieren zoals egels en vogels vergiftigd. Het aan gif gestorven beestje wordt vaak door roofdieren opgegeten en zo krijgen ook zij rodenticide binnen waaraan deze dieren ook sterven. Een ander steeds groter wordend probleem is resistentie voor rodenticide bij ratten en muizen. Heeft u last van muizen? Schakel dan simpelweg een ervaren partij als Sento Plaagdierbeheersing in. Wij helpen u van uw probleem af, met aandacht voor milieu en dierwelzijn.

Muizen in de spouwmuur

Een klein gaatje is snel gevonden. Muizen hebben aan 0,5 cm al voldoende om er doorheen te kruipen. Vaak vinden ze hun weg via de spouwmuur: de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur. Via deze ruimte kunnen muizen zich verplaatsen in de gehele lengte en breedte van de woning. Waar de spouwmuur eindigt, begint vaak de zolder. Vaak geven mensen aan dat ze geluiden boven het plafond horen. Door kleine gaatjes van bijvoorbeeld kabels of afvoer en verwarmingsbuizen kunnen ze zo de kamers van het huis binnengaan.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing tegen muizen die via de spouwmuur naar binnen komen. Vaak maken ze gebruik van de open voegen voor de ventilatie van de spouwmuur, de zogeheten stootvoegen. Een bestrijder van Sento Plaagdierbeheersing kan met speciaal daarvoor ontworpen roosters de gaten ontoegankelijk maken voor muizen terwijl de ventilatie behouden blijft. Tijdens een uitgebreide inspectie zal de bestrijder u adviseren over de te nemen maatregelen en kan deze op verzoek vaak gelijk uitvoeren. Muizen die in de spouwmuur leven zijn meestal overdag buiten op zoek naar eten en komen tegen de avond terug om de warmte op te zoeken. Ervaring leert dat wanneer we overdag de ingangen voor de muizen dichtmaken, het probleem vaak meteen is opgelost. Simpelweg omdat de muizen er niet meer in kunnen. Een bestrijding uitvoeren is dan dus niet meer nodig.

d 1303 047kopie

Muizen in de tuin

Het kan zijn dat u regelmatig een muis in de tuin ziet. Dit hoeft niet direct een probleem te zijn. Er leven heel veel muizen buiten en deze hoeven niet direct bestreden te worden. Toch kan het zo zijn dat u het vervelend vindt dat een muis zich in uw tuin bevindt. Er zijn verschillende dingen die u zelf kunt doen om de aanwezigheid van een muis in de tuin te verkleinen. Denk hierbij aan het beperken van de hoeveelheid aangeboden vogelvoer, de wijze waarop u afval bewaart en het wegnemen van toegang tot warme schuilplaatsen, zoals houtopslag en buitenboxen.

Een muizenplaag laten bestrijden

Mocht u met grote regelmaat muizen in huis zien of zelfs meerdere muizen tegelijk zien, dan is het verstandig om een professional in te schakelen om de muizen te bestrijden. Deze situatie kan zich snel ontwikkelen tot een muizenplaag. Muizen kunnen elke 6 weken een nieuw nestjes leggen. Elk nestjes bevat 4-8 jongen per keer.

Veelgestelde vragen over muizenbestrijding

Hoe merk je op dat er een muis in huis aanwezig is?

Het signaleren van een muizenprobleem wordt bevestigd wanneer je een muis daadwerkelijk ziet bewegen. Niettemin zijn er specifieke aanwijzingen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van muizen in huis:

 1. Muizenkeutels
 2. Schade door knagen
 3. Onaangename geur
 4. Hoorbaar geknaag

Hoe gevaarlijk zijn muizen in huis?

Een muis in huis lijkt niet gevaarlijk, maar schijnt bedriegt. Ze knagen aan stroomkabels, wat kortsluiting kan veroorzaken en soms zelfs leidt tot brand. Daarnaast kunnen muizen ziektes overbrengen zoals de ziekte van Weil.

Bijten muizen mensen?

Muizen bijten in principe niet, daar hoef je dus niet bang voor te zijn. Ze blijven maar wat graag uit de buurt van mensen. Maar muizen brengen wel virussen en ziektes over via bijvoorbeeld hun uitwerpselen en speeksel. Muizen hoeven dus niet te bijten door toch schade toe te brengen aan je gezondheid.

Snel hulp nodig? Neem contact op!
Neem contact met ons op
 • Muizen
 • Kakkerlakken
 • Ratten
 • Vliegen
 • Mollen
 • Mieren
 • Houtworm en boktor
 • Wespen en Hoornaars
 • Papier- en zilvervisjes
 • Bedwantsen